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麹町駅弁  Koujimachi Station Lunch

会社の近くのアジャンタというインド料理店では、麹町駅弁というのが売られていて、時々買ってきます。中身はマトンコフタ(肉団子)カレー、キーマ(ひき肉)カレー、サフランライス、玉ねぎのアムチュール(漬物)です。辛い辛い…よく見るとキーマにはホールのスパイスが沢山使われていますが、ブラウンマスタードを使っているところから、アジャンタのコックさんは南インドの人だろうなと思います。だから辛さも半端ではありません。サフランライスは、ターメリックでごまかした物ではなく、ちゃんとサフランが入っていました。かなりの量です。ホールスパイスで目立つのは、クローブです。クローブを食べる時には少し覚悟しましたが、特に強い味はしませんでした。煮込み時間が違うのかも知れません。コフタカレーは、どちらかと言うとサンバルみたいで、野菜も沢山入っています。このランチのおかげで、体中ポカポカな午後でした。一つ困るのは、コフタカレーが廻りに付いてしまうので、ビニールに入れたまま食べなければならず、蓋を開けるのにもどきどきはらはらすることです。
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Today's lunch was Koujimachi Station Lunch, bought from Ajanta, Indian restraints near my office. There stuffed mutton meat ball curry, Keema curry, saffron rice and onion pickles. They are very hot. I look closer I found that brown mustards. Maybe cook is came from south India. So he loves hot curry. Much saffron was used for rice, not fob off with turmeric. Cloves are highly visible, when I ate that I think it must be very strong but not so strong. Maybe it stewed for long time. There were many vegetables in mutton meat ball curry, it looks like sambal. I got warmer with this lunch. One annoyance is smear, I must take care of lid up.
by azu_mitocha | 2006-02-28 22:32 | 料理 Cooking
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